Det är inte alltid din hund kan springa fritt omkring, och det är många gånger den behöver utrymmen utomhus där den kan vistas på ett bra och skyddat sätt. Vid transporter är det också viktigt att hunden har ett säkert och tryggt utrymme.

 

Hundgårdar för alla behov

 

När du behöver lämna din hund en tid, oavsett om det är hemma eller på resa, behöver du bra möjligheter som passar både dig och din hund. Det finns flera olika lösningar beroende på vilken situationen är, och på https://kellfri.se hittar du mycket av det du kan behöva. Att skaffa hunden ett utrymme utomhus ger den möjlighet till både rörelse och frisk luft, även om det självklart inte kan ersätta de regelrätta promenaderna med mer ordentlig aktivitet och träning. Hundgårdar kommer i olika storlekar och det finns ofta även separata sektioner du kan använda om du behöver bygga ut och göra den större. När det kommer till hundgårdar finns regler för att hunden ska må bra, det ska exempelvis finnas liggplats och skydd för nederbörd. Utöver hundgårdar finns även behändiga och portabla hundhagar; perfekta för utställningar, som valphage eller om ni ska ut på campingtur. Hagarna är lätta att transportera och montera vilket gör dem väldigt smidiga att hantera.

Viktigt med hundbur i bilen

För transporter i bil finns olika typer av hundburar i olika storlekar och med sluttande sidor, som passar både de flesta hundar och bilar. En del går även att spännas fast med ett speciellt säkerhetsbälte, och för extra säkerhet finns burar med både träväggar och aluminiumramar. Att bilsäkerhet även gäller för husdjur är en självklarhet men tyvärr något som inte alla tänker på. Hundar kan ses sitta fritt i baksätet eller bagageutrymmet medan bilen körs, något som är oerhört farligt för både djuret och de andra i bilen om en snabb inbromsning behöver göras. Att inte använda en ordentlig hundbur i bilen är att riskera allas liv, så se till att göra bilkörningen så säker som möjligt genom att inskaffa något så enkelt som en bra bur för hunden. Behöver ni stanna bilen för en kort paus men inte har möjlighet att ta ut hunden kan den ändå hållas säker i buren och få frisk luft genom att öppna bakluckan. Dock är det viktigt att vid längre resor se till att hunden får bensträckare och möjlighet att dricka och äta precis som ni själva.

Planera i förväg

När du skaffar hund är det viktigt att du tänker igenom vilka utrymmen hunden kan och behöver vistas i utöver ditt hem, och hur du på bästa sätt kan ordna det. Hundgårdar och stängsel kan bli väldigt bra för att ge hunden lite extra frihet de stunder ni inte är ute på promenad, medan en stabil och bra hundbur i bilen är nödvändigt för säkerheten. Med rätt utrustning kan du ge din hund precis vad den behöver och lite till.