Att flytta brukar rankas som en av de mest stressfulla händelserna i livet där du måste ha många bollar i luften, inte minst om du äger husdjur. I vissa fall kan husdjur försöka fly och försöka hitta tillbaka till sitt gamla hem. Dessutom kanske du har ont om tid och måste göra hela flytten under en begränsad tid. Innan du flyttar är det viktigt att planera för flytten för att lättare slappna av och bara njuta av ditt nya hem. Du kommer naturligtvis vilja ta med dig din håriga vän eftersom ditt nya hem inte skulle vara likadant utan den.

 

Tips på hur du underlättar flytten

 

Den goda nyheten är att du inte behöver planera och göra hela flytten själv. Som hundägare är det klokt att ta hjälp av Qleano som erbjuder flytt- och städtjänster över hela Sverige. Denna flyttfirma i Gävle erbjuder många tjänster som behövs i samband med en flytt: flyttstädning, flytthjälp, visningsstädning, fönsterputsning och mycket annat. Sedan företaget startades 2011 har över 50 000 kunder anlitat deras städ- och flyttjänster över hela Sverige, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

 

Faktum är att det kan vara roligt att resa med din hund så länge hunden blir omhändertagen. Några praktiska tips på hur du flyttar med din hund är:

  • Skaffa en hundbur till din hund, alternativt en sele om din hund inte gillar hundburen.
  • Låt din hund följa med på några bilturer innan du flyttar för att testa hundburen och vänja hunden vid resor.
  • Ha alltid med dig tuggleksaker för hunden i bilen.
  • Låt din hund vila på filtar.
  • Fråga din veterinär om lugnande medel för att hjälpa din hund att vara lugn genom hela flyttresan.
  • Ta med mat, vatten, godis och avfallspåsar för din hund. Se till att din hund har allt som den kan behöva under flyttresan och över natten.

Ett annat tips är att regelbundet ta ut och rasta din hund under flyttresan. Din hund behöver komma ut och springa i friska luften. Se bara till att hålla fast din hund i koppel.