Känner du och din fyrbenta vän er trötta efter all pandemistress? Då kan du med fördel skapa ett spa i hemmets lugna vrå. Hudvård är något som både hundar och människor behöver av flera skäl, och en spadag kommer dessutom få er att knyta an till varandra som aldrig förr.

 

Tycker du om vardagslyx så vill du troligtvis att din familjemedlem ska få lite av samma vara. Att förvandla ert hem till ett mysigt spa är enkelt och du behöver inte så mycket mer än en härlig gua sha, en ansiktskräm samt några bra produkter till din hund. En dag i lugnets tecken kan vara precis vad ni båda behöver, särskilt om du hör till den stora grupp som skaffat hund mitt under pandemin och inte har någon hundvana att tala om. Att pyssla med din hunds hud kan vara det perfekta sättet att lära känna honom/henne, och som en bonus får du en hemester utan att behöva sätta din fot utanför hemmet.

Så tar du hand om din hunds hud och päls på bästa sätt

Vill du vara en så bra matte/husse som möjligt så ser du till att ta hand om din hunds hud och päls i förebyggande syfte. Ett milt schampo är en nödvändighet för att din familjemedlem ska må bra, men vill du att pälsen ska hålla sig glansig och frisk så bör du köpa ett återfuktande balsam. Det är också en god idé att ha en rad salvor och oljor hemma, så du är väl förberedd om din hund får svampinfektioner, eksem eller mjäll. Lider din vän inte av någon av dessa åkommor så kan du ändå smörja in honom/henne med en mjukgörande kräm. Vill du hålla fästingarna borta så kan du passa på att smörja in pälsen med en kräm som innehåller ättiksyra.

Bjud dig själv på lite lyx

Din fyrbenta familjemedlem ska naturligtvis inte vara den enda som får hudvård. Vill du unna dig det där lilla extra så är hudvårdverktyget Gua Sha något att satsa på. Den vackra mineralstenen ökar blodcirkulationen i ditt ansikte, och stimulerar dessutom lymfsystemet. Verktyget skulpterar ansiktet samtidigt som det minskar spänningar. Det är också ganska troligt att din hund kommer bli road av stenarna.